Mail: info@fire-tech.nl Bel: +31 (0)495 49 67 53
image

Om veiligheid te waarborgen is controle noodzakelijk

Om doeltreffend te zijn dienen brandblus- middelen niet alleen in voldoende mate aanwezig te zijn, maar ook ten allen tijde betrouwbaar te functioneren. Regelmatige controle van de brandblus- middelen is daarom noodzakelijk en bovendien voorgeschreven door onder andere de arbeidsinspectie, de ARBO en verzekeraars. Fire-tech. Brandbeveiliging voert onderhoud uit aan alle soorten en merken blustoestellen. De servicedienst zorgt voor een uitgebreide inspectie en/of een her vulling, geheel volgens NEN2559.

Om van de jaarlijkse controle en onderhoud van de brandblusmiddelen verzekerd te zijn, kunt u bij Fire-tech. Brandbeveiliging een servicecontract afsluiten.

Het servicecontract heeft een aantal voordelen:

  • 5 jaar garantie op nieuw geleverde brandblusapparaten;
  • Fire-tech. Brandbeveiliging registreert de datum van de jaarlijkse keuring en neemt tijdig contact met u op over de geplande servicedatum;
  • Er worden geen voorrijkosten in rekening gebracht;
  • Gratis vervangende brandblusser bij een eventuele her vulling.

 Een keer in de vijf jaar wordt het blustoestel onderworpen aan een uitgebreide controle. Na tien jaar wordt het blustoestel volledig gedemonteerd en dient er een drukproef op de cilinder te worden uitgevoerd. Hierbij is het eventueel nodig dat er onderdelen worden vervangen of dat de vulling vernieuwd wordt. De levensduur van brandblussers wordt gesteld op maximaal 20 jaar. Daarna moeten blussers buiten gebruik worden gesteld.

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Neem contact op

Thijs Neeskens

Vragen? Bel gerust! +31 (0)495 49 67 53